Yeni Çalışma Tekniğim

Öğrencilikten çalışan olmaya, kendi istediğim uygulamayı yazmaktan, iş için uygulama yazmaya geçince başlangıçta ister istemez bazı uyum sorunları yaşanıyor. Ben de ilk bir iki ay bu sorunu yaşadım. Bu iki ay sonunda biraz biraz nasıl çalışmam gerektiği hakkında teknik geliştirdim.

Yazılım geliştirmek diğer fiziksel işlerden çok farklı bir çalışma gerektirir. Örneğin bütün gün boyunca gücünüz olduğu müddetçe kutu taşıyabilirsiniz. Eğer gücünüz yerindeyse başka bir şey gerekmez. Ama bu yazılım için bu şekilde değildir. Ne kadar fiziksel gücünüz yerinde olsa da bazen takılır, öylece kalırsınız. Bir adım bile ilerleyemezsiniz.

Ben de artık yeni yeni bir çalışma tekniği deniyorum.

 

Aslında neredeyse okullar ile aynı. Eğer bir işin kod yazımı aşamasında, o kısmın kod yazımını 35-55 dakika arasında bitiremiyorsam kısa bir mola veriyorum. Bir kaç dakikalık temiz hava, bir fincan ekstra çay veya kahve. Daha sonra kafamı dağıtmak için 5-6 dakikalık bir uğraş. Bu uğraş herhangi birşey olabilir ama tavsiyem çok ilginizi çeken birşey olmaması. Çünkü bu molayı uzatıp, dikkatinizin iyiden iyiye dağılmasına sebep olabilir 🙂

Daha sonra oturup kaldığımız yerden devam edebiliriz. Tabii ki bunu sadece kod yazımı kalmış işler için yapıyorum. Analiz ve bir işlem için çözüm ararken kafanızı hiç bölmemek çok daha iyi geliyor bana.

Eğer bu sürede ve şaşılacak şekilde daha da kısa sürede ( 🙂 pek olmasa da ) işi tamamladıysam yine aynı şekilde molamı veriyorum. Tabii bu da bir ödül.

Dediğim gibi bu daha ilk denemelerim, şimdilik oldukça verimli ama zaman ne gösterir bilinmez. Eğer yeni tecrübelerim olursa, yada değişik şekilde çalışmaya başlarsam, sebepleriyle birlikte burada yine yazarım..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *