Kolay Para Kazanma Yolları

Bugün bir yazı okurken kafama takıldı ve “Kolay Para” ne kadar aranıyormuş diye baktım.  “Kolay Para Kazanma” kelime grubu ayda ortalama 2500 kere aratılıyormuş, içinde “Kolay Para” geçen sözcük grupları ise toplamda ortalama 27000 kere aratılıyormuş. Gerçekten garip! Özellikle facebook, twitter, youtube gibi internet fenomenlerinin ortaya çıkmasından ve onlara biçilen fiyatlardan sonra acar Türk girişimcisinin bu alana yönelmesine şaşırmadım. Ama Google’da kolay para yazarak para kazanmanın yollarını bulacaklarını, aydınlanacaklarını düşünen insanların olması beni şaşırttı. İşin enteresan tarafı ise bunun kolay olacağını düşünmeleri.

Ben üniversite yıllarımdan başlayarak sürekli bir şeyler denedim. İster adına girişim densin ister proje, birçok çalışmada bulundum. Dönemlik kazançlarım olsa da istediğim gerçek başarıyı hala elde edemedim. Bir yandan teknik bilgimi geliştirmeye çalışırken, bir yandan da teknik olmayan ama faydalı olacağını düşündüğüm alanlarda sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım. Şu an başlangıç noktasındayım bile diyemem. Küçük adımlar attığımın farkındayım ama bu adımlarım bile dediğim gibi başlayabilmek için. Nasıl düşünemedim Google ve Kolay Para.. Boşunaymış bütün çabalarım.

Peki aslında daha önceki ve şu an süre gelen uğraşlarım Kolay mıydı? Kesinlikle değil. Bu uğraşlarımın bir sonuca ulaşıp ulaşmayacağını, ulaşırsa ne zaman ulaşacağını bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey Google’da Kolay Para yazarak aratıp istediğim şeylere ulaşamayacağım. Muhtemelen bu yazıma da Google’da Kolay Para diye aratıp gelecek arkadaşlar olacak. Sevgili arkadaşım gördüğün o ışıltılı projelerin hiçbirisi kolay ortaya çıkmadı. Amiyane tabirle o çalışmaların hepsi kan ve gözyaşıyla hazırlandı. Seni de burada oyaladığım için özür dilerim. Şimdi elinde mavi ve kırmızı haplar var. İster geri tuşuna basar ve Google’ın sana kolay para kazanma yollarını göstermesini bekleyebilirsin ya da hemen şimdi çalışmaya başlayabilirsin. Seçim senin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene.Yine yenil. Daha iyi yenil.   Samuel BECKETT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *